USLUGE. NUDIMO VAM CIJELU DENTALNU MEDICINU ZA ​​OPTIMALNO LIJEČENJE. RADIMO SA NAJNOVIJIM UREĐAJIMA I NA NAJVIŠEM NIVOU.

Antiaging medicina

Antiaging medicina

Šta je lijek protiv starenja? Medicina protiv starenja je grana medicinske nauke i primijenjene medicine koja se razvija. Liječi temeljne uzroke starenja i ima za cilj ublažavanje bilo koje bolesti povezane s godinama. Njegov cilj je produžiti zdrav životni vijek ljudi koji imaju mladalačke karakteristike.

Dječija i preventivna stomatologija

Dječija i preventivna stomatologija

Dječija i preventivna stomatologija je jedna od važnijih grana stomatologije koja se prije svega bavi higijenom i očuvanjem mliječnih zuba,od čega će u periodu odrastanja zavisiti kvalitet i jačina stalnih zuba.

Parodontologija

Parodontologija

Parodontologija ili parodontologija (od starogrčkog περί, perí – 'okolo'; i ὀδούς, odoús – 'zub', genitiv ὀδόντος, odóntos) je specijalnost stomatologije koja proučava stanja i strukture koje utiču na njih, kao i bolesti. Potporna tkiva poznata su kao parodoncijum, što uključuje gingivu (desno), alveolarnu kost, cement i parodontalni ligament. Parodontolog je stomatolog koji je specijaliziran za prevenciju, dijagnostiku i liječenje parodontalne bolesti te ugradnju zubnih implantata.

Oralna medicina

Oralna medicina

Preko 500 raznih bolesnih stanja čitavog organizma moguće je uočiti na promjenama mekih tkiva usta i ždrijela. Često je specijalist oralni patolog prvi u ranom dijagnosticiranju malignih bolesti usne šupljine i autoimunih bolesti (afti, pemfigusa, pemfigoida, lihena i sl.).

Restaurativna stomatologija

Restaurativna stomatologija

Restaurativna stomatologija jedna je od osnovnih disciplina klasične dentalne medicine, a bavi se liječenjem karijesa.  Saniramo ga ispunima ili plombama i keramičkim “ispunima”. Nekada su se koristili amalgamski (sivi metalni) ispuni, no posljednjih godina prevladavaju bijeli kompozitni ispuni. Oni su zdraviji i lijepo izgledaju.

Oralna hirurgija i implantologija

Oralna hirurgija i implantologija

Postoje situacije kada stomatolog ne može da riješi vaš problem konzervativnim pristupom i mora da se obrati oralnom hirurgu. To se najčešće dešava: kada postoji infekcija na vrhu korjena zuba koja ne može da se izliječi konzervativnim putem (endodoncijom), kod postojanja cisti različitog porjekla, djelimično ili potpuno neizniklih umnjaka ili drugih zuba, kod odluke o ugradnji implantata, kod korjenova zaostalih prilikom vađenja kada je neophodno zatvaranje sinusne šipljine otvorene prilikom vađenja zuba i kod mnogih drugih stanja koja proceni naš specijalista.

Endodoncija

Endodoncija

Endodoncija obuhvata proučavanje (praksu) osnovnih i kliničkih nauka o normalnoj zubnoj pulpi, etiologiji, dijagnostici, prevenciji i liječenju bolesti i ozljeda zubne pulpe uz prateća periradikularna stanja.

Stomatološka protetika

Stomatološka protetika

Protetika je grana stomatologije koja zahtijeva predan i individualni pristup ka svakom pacijentu ponaosob, kako bi se dobio fantastičan rezultat kako u pogledu estetike, tako i funkcionalnosti i morfologije, koja je jako bitna za pravilan odnos gornje i donje vilice.

ŽELJENA USLUGA NIJE NAVEDENA?

Ne ustručavajte se kontaktirati nas. Rado ćemo vam pružiti detaljne informacije o našim ostalim uslugama.

KONTAKT

ZAKAŽITE TERMIN 065 742 334

Za pitanja u vezi tretmana, cijena i termina kontaktirajte nas na gore navedeni broj telefona.

Prikaži mapu